De ZODC Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd over 200 km, die in Drenthe wordt verreden. Het is een UCI 1.2 wedstrijd die onder andere over meerdere kasseienstroken in Zuid Oost Drenthe voert.

Lees meer

Actueel

Nieuwjaarsreceptie vrijwilligers

07/01/2017

Gezellige bijeenkomst bij restaurant Moorman te Erm

Erm, 7 januari 2017.

Op 7 januari heeft de PWZ Zuidenveldtour haar vele vrijwilligers  bedankt tijdens een nieuwjaarsreceptie bij cafe restaurant Moorman te Erm. Ondanks het slechte weer én code oranje voor het gehele land bezochten zo’n zestig vrijwilligers de receptie.

De vrijwilligers, die jaarlijks meehelpen de PWZ Zuidenveldtour tot een succes te maken, werden toegesproken door de kersverse voorzitter Edwin Meulenbelt. In z’n toespraak benadrukte de voorzitter de onschatbare waarde van de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is een wedstrijddag onmogelijk.

Zelfs in de jury rapporten van de KNWU, welke na afloop van de wedstrijd wordt opgemaakt, wordt het vele vrijwilligerswerk tijdens de PWZ Zuidenveldtour  met nadruk genoemd:

 de goede en serieuze verkeersregelaars,

de beveiliging en signalering van gevaarlijke punten,

en de manier waarop de motoren langs de karavaan rijden is een voorbeeld voor andere organisaties.

Bloemen waren er voor Fred Haikens en Alof Boxem, om hen te bedanken voor het vele werk dat ze hebben verzet bij de totstandkoming van het jubileumboek ter ere van de 25e editie.

Het gezellige samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje, werd verder door de aanwezigen benut om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen, en natuurlijk om sterke verhalen en leuke anekdotes de revue te laten passeren.

 

Klik hier voor de foto's, gemaakt door Jeroen Bakker

Lees meer >