De ZODC Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd over 200 km, die in Drenthe wordt verreden. Het is een UCI 1.2 wedstrijd die onder andere over meerdere kasseienstroken in Zuid Oost Drenthe voert.

Lees meer

Actueel

PWZ Zuidenveldtour 2017 is voor Rick Ottema

29/04/2017

Eerste plaats voor Rick Ottema

PWZ Zuidenveldtour voor Ottema

Elite men - De PWZ Zuidenveldtour is gewonnen door Rick Ottema. De renner van Baby-Dump won de sprint van drie koplopers. Joey van Rhee werd tweede, Stef Krul derde.

De drie reden in de eerste van twee lokale omlopen van zeventien kilometer weg uit een kopgroep waar een achtervolgende groep net bij aan had gesloten. Krul en Van Rhee waren al vanaf het eerste koersuur in de aanval met Rens te Stroet (Destil-Piels), Harry Sweering (Baby-Dump), Maarten van Trijp (Metec-TKH), Robert Retschke (Lotto-Kern Haus), Bas Ottevanger (Vlasman), Sander Iwema (NWV Groningen) en Fabio Jakobsen (SEG).

Protest van Van Rhee

Hoewel de voorsprong vier minuten was, smolt de voordelige marge toch als sneeuw voor de zon. Van Rhee: "Ik dacht dat het gedaan was, maar toen kwam Rick Ottema naar de groep toe gesprongen. We zijn toen met z'n tweeën door gegaan en omdat ook Stef Krul mee kwam, waren de drie sterkste ploegen voorin. En toen liep de voorsprong weer op." Van Rhee probeerde in de sprint Ottema te verschalken, kwam er niet langs en diende protest in. "Rick hield zijn lijn niet. Hij begon links en eindigde rechts. Dat mag niet. Ik weet niet of ik anders gewonnen had, maar ik vond het wel een protest waard. Uiteindelijk baal ik natuurlijk van een tweede plaats, ik was er zo dichtbij. Maar de vorm is wel in orde een week voor de Ronde van Overijssel, mijn thuiskoers."

'Blij met winst in klassieker'

Ottema voelde dat de zege er één dezer weken aan zat te komen. "Aan het begin van het seizoen had ik wat pech met lekke banden en zo. De Ronde van Groningen - waar ik derde werd - was een uitzondering. Maar vorige week hebben we als team sterk gereden in de Dolmans Trofee. Daar werd ik tweede achter mijn ploeggenoot Robbert de Greef. Als er vertrouwen is bij een team en bij de renners daarvan, dan zie je toch dat de goede prestaties blijven. Mooi dat het nu gelukt is een klassieker te winnen Volgende week rijd ik nog de Ronde van Overijssel en de Dorpenomloop van Drenthe. Daarna neem ik kort rust."

Het verslag van Podium TV is hier te zien.

Lees meer >