De ZODC Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd over 200 km, die in Drenthe wordt verreden. Het is een UCI 1.2 wedstrijd die onder andere over meerdere kasseienstroken in Zuid Oost Drenthe voert.

Lees meer

Informatie

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe. Denkt u hierbij o.a. aan:

Lees meer >

Technische gids

Soort wedstrijd

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen.

Tijdlimieten finish

Een renner die in een tijd eindigt die de tijd van de winnaar met meer dan 8% overschrijdt zal niet worden geklasseerd. De tijdlimiet kan, in uitzonderingsgevallen, door de jury met instemming van de organisatie vergroot worden.

Anti doping

De UCI antidoping reglementen zijn volledig van toepassing op deze wedstrijd, alsmede de Nederlandse anti-doping-wetgeving. De antidoping testen vinden plaats in de Sporthal te Veenoord.

Pers

De pers wordt verzocht een accreditatie in te vullen en aan te leveren bij de secretaris.

Het accreditatie formulier is hier te downloaden.

 

De pers kan op de wedstrijddag gebruik maken van een tweetal perscentra, namelijk:

bij de start in Dalen:

Restaurant Cornelis

Hoofdstraat 29
7751 GA Dalen
Tel.: (0524) 55 12 02
dalen@restaurantcornelis.nl

bij de permanence te Veenoord:

Restaurant en Zalencentrum d' Aol Meul
Van Goghstraat 27a

7844 NR VEENOORD
Tel.nr.: 0591-551500
Faxnr.: 0591-551130
E-mail: info@daolmeul.nl

Klassementen

Er is een algemeen individueel klassement op tijd en een algemeen team-klassement op tijd (gebaseerd op de som van de drie beste individuele tijden van ieder team).

Deelnemers

Volgens artikel 2.1.005 van het UCI staat deelname open voor de volgende teams: UCI mannen teams, nationale landenteams, regionale teams, clubteams en gemengde teams.Teams moeten bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 renners, overeenkomstig artikel 2.2.003 van de UCI.

 

hier vindt u de deelnemende ploegen in 2017

Permanence

26e ZODC Zuidenveldtour 29 april 2017

De Permanence is zaterdag  geopend om 08.30 uur en is op het volgende adres:

Zalencentrum d’Aol Meul, te Veenoord, tel. 0591-551500

Team vertegenwoordigers kunnen de deelnemers bevestigen en de rugnummers ophalen vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur op 29 April 2016. Jury vergadering om 10.30 uur in de permanence.De ploegleidervergadering vindt, in aanwezigheid van leden van de jury, plaats om 10.00 uur op zaterdag 29 April in de Permanenceovereenkomstig artikel 1.2.087 van de UCI reglementen.

Locatie

Parcours

Veel gestelde vragen

Wie kunnen er deelnemen?

Volgens artikel 2.1.005 van het UCI staat deelname open voor de volgende teams: UCI mannen teams, nationale landenteams, regionale teams, clubteams en gemengde teams.Teams moeten bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 renners, overeenkomstig artikel 2.2.003 van de UCI.

Wanneer zijn de startlijsten beschikbaar?

De startlijsten zijn beschikbaar vanaf ongeveer 10.30 uur in de Permancence. Opstellen van de volgwagens is in Dalen aangegeven van de organisatie. Opstellen van de auto's die voor het peloton gaan, op aangeven van de organisatie.

Wanneer is de volgende wedstrijd?

De volgende wedstrijd is op 29 april 2017

Waar kan ik mij inschrijven?

inschrijven gaat via Cyclingservice

adres:
Hoofdstraat 8
5109 AC 's-Gravenmoer
The Netherlands

phone: +31 (0) 162 371 571
mail: info@cyclingservice.com

Wie zijn de juryleden?

De organisatie zal de jury zijn.