De ZODC Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd over 200 km, die in Drenthe wordt verreden. Het is een UCI 1.2 wedstrijd die onder andere over meerdere kasseienstroken in Zuid Oost Drenthe voert.

Lees meer

Parcours

Dalen - Nieuw Amsterdam

Dalen - Nieuw Amsterdam

ZODC Zuidenveldtour 2017  UCI 1.2

Uitdagend parcours

Dalen – Nieuw Amsterdam

De start van de 26e editie is op zaterdag 29 april 2017 om 12.00 uur opnieuw in Dalen en voor het eerst is het centrum van Emmen in het parcours opgenomen.

Een achttal kasseienstroken zal de klassieker extra zwaar maken en een groot gedeelte van het parcours NK voor de profs 2015 is in het parcours opgenomen.

Deze klassieker over 200 kilometer werd voor het eerst verreden in 1992. Winnaar van de eerste editie was Jeroen Blijlevens, die toen aan het begin stond van een zeer succesvolle wielercarrière.

De eerste tien edities van de PWZ Zuidenveldtour waren omlopen van 35 kilometer. Vanaf 2004 tot en met 2010 werd de klassieker grotendeels over Duits grondgebied verreden. In 2011 kon de Duitse politie haar medewerking niet meer garanderen, waardoor noodgedwongen de wedstrijd alleen over Nederlands grondgebied voer. Er werden destijds drie omlopen van 55 kilometer gevolgd door een slotronde van 15 kilometer. Ondanks een stevige lobby is het helaas niet gelukt om terug te keren naar Duitsland. De Duitse politie kan haar gratis inzet niet meer verantwoorden.

Vanaf 2012 is de organisatie erin geslaagd een prachtig alternatief te regelen; voor een groot gedeelte over het parcours van de stad tot stad wedstrijd zoals die vanuit Dalen verreden werd tijdens de edities van de Finale Clubcompetitie 2010 en voorgaande jaren.

Traditiegetrouw is de finish aan de Vaart Zuidzijde in Nieuw Amsterdam, de verwachte finish is om circa 16.30 uur.

Hier vindt u de route

In de technische gids, die u hier kunt bekijken of downloaden vindt u een uitgebreidere routeomschrijving met doorkomsttijden.

Voor motorrijders en volgers is de route in verschillende formaten hier te downloaden: PWZ Zuidenveldtour 2017

Lees meer >

Route 2017

 • 200
 • Start 12:00
 • Finish 16:30
 • Legenda

  Start
  Route
  Rijrichting
  Finish
  Slot route