Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

 

Beste wielerliefhebbers

Een paar weken later in het jaar dan normaal wordt zaterdag 11 mei de 28e Zuidenveldtour verreden.

Normaal fietsen we op de laatste zaterdag van april maar aangezien op deze dag Koningsdag werd gevierd en veel van onze vrijwilligers hier ook een bijdragen aan hadden te leveren zijn we twee weken opgeschoven.

Het risico van het schuiven met een normaal vaststaande datum is dat er dan ook andere koersen zijn.

Dit is een reden dat Metec die de winnaar van vorig jaar, Stef Krul, leverde dit jaar niet aanwezig is.

Desondanks zijn wij er in geslaagd ook dit jaar weer een representatief rennersveld aan de start krijgen met, zoals een internationale UCI 1.2 wedstrijd betaamt, de nodige buitenlandse ploegen waaronder zelfs uit Bolivia en Koeweit.

Nu is het nog wachten op de 1e renner uit het buitenland die de hoogste trede van het podium weet te betreden.

Bijzonder blij ben ik met de tijdige toezeggingen van de provincie Drenthe en de gemeente Emmen om ook dit jaar weer haar bijdrage te leveren aan deze uitdagende koers met haar vele kasseienstroken door onze oerprovincie Drenthe.

Zonder haar steun zijn wij niet in staat een dergelijk evenement te organiseren. Maar geen misverstand ook de vele bijdragen van onze sponsoren en de inzet van meer dan 250 vrijwilligers, politie en jury (UCI, KNWU) zijn voorwaarde om elk weer de koers succesvol en veilig te laten verlopen.

Allen bijzonder veel dank hiervoor. Namens Stichting PWZ en het Zuidenveldtour comité wens ik iedereen een fijne wielerdag toe!

Edwin Meulenbelt - Voorzitter Zuidenveldtour


Omschrijving parcours:

De PWZ Zuidenveldtour staat bekend om zijn gevarieerde route door de Zuidoosthoek van Drenthe, waarin 7 kasseien stroken zijn meegenomen over een afstand van 11 km. De neutralisati e is ca. 1 km. vanuit de startplaats Dalen.
In het parcours, met een totale afstand van 200 km. zijn er geen noemenswaardige hoogteverschillen.
Er worden nog 2 plaatselijke ronden van 17,8 km. rondom de finishplaats Nieuw-Amsterdam verreden.

Bijzonderheden in het parcours:
Na 17 km. Hondsrugtunnel in Emmen.
Na 70 km. tunnel N34 nabij Ees.
7x kasseien stroken