Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

Dankbrief van de voorzitter

 

Beste sponsoren, vrijwilligers en hulpdiensten,

 

Nu de zomervakantie weer achter ons ligt zijn wij als bestuur van de Zuidenveldtour afgelopen week weer gestart met de voorbereiding van de 29e editie.

In deze vergadering hebben we ook terugkeken op de editie van 11 mei 2019 gewonnen door Luuc Bugter. De renner van BEAT Cycling Club reed solo naar de winst in deze UCI 1.2-wedstrijd. Achter de snelle Bas van der Kooij van Monkey Town, die twee werd, werd Yves Coolen namens Beat nog derde.

Dit evenement  hebben we kunnen realiseren dankzij uw inzet. Via deze weg willen wij u bijzonder bedanken voor uw onmisbare bijdrage aan de 28e Zuidenveldtour. Dankzij deze steun hebben renners en publiek kunnen genieten van internationale wielersport op hoog niveau in Zuidoost-Drenthe.  Hiermee hebben we onze UCI1.2-klassieker opnieuw duidelijk op de kaart gezet.

Mocht u nog eens terugkijken op deze geslaagde dag dan vindt u op onze website een verslag van de wedstrijd en foto’ s van het wielerevenement terug.

Namens de gehele organisatie durf ik te concluderen dat de Zuidenveldtour springlevend is. Zoveel enthousiasme in en rond de koers geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Natuurlijk genieten we nog even na maar daarna gaan we, hopelijk opnieuw samen met u, vol enthousiasme weer op de pedalen voor de uitgave 2020 welke staat geagendeerd voor 25 april 2020.

 

 

Met vriendelijke groet,

Edwin Meulenbelt

Voorzitter Zuidenveldtour