Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

De PWZ Zuidenveldtour verhuist naar zaterdag 18 september 2021.

 

Vanwege de huidige onzekerheid omtrent het Covid-19 virus heeft de organisatie besloten de wedstrijd te verplaatsen van 24 april naar 18 september.

Deze datum is in aanvraag bij zowel de landelijke KNWU als de internationale UCI wielerbond. Zekerheid hierover is pas eind april te verwachten, gezien het grote aantal wedstrijden en evenementen dat richting het najaar wordt verschoven.

De PWZ Zuidenveldtour doorkruist vele dorpen en buurtschappen in het zuidoosten van Drenthe en kan traditiegetrouw rekenen op veel publiek en honderden vrijwilligers die dichtbij huis graag hun medewerking verlenen.

Met z’n allen hopen we daarom dat 18 september de koers verreden kan worden onder goede omstandigheden, met veel publiek, een vol pak renners én natuurlijk alle vrijwilligers die de wielersport een warm hart toedragen.