Zuidenveldtour

De PWZ Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd die gereden wordt in de provincie Drenthe. Het is een UCI 1.2 wedstrijd voor elite-mannen. Na een aantal jaren een wielerploeg te hebben gesponsord, richt de stichting PWZ (Promotie Wielersport Zuid Oost Drenthe) zich nu op de wielersport in de breedste zin des woord., waarbij een aan de wielersport gerelateerd evenement de basis vormt. Om de ondersteuning op langere termijn te kunnen garanderen is een brede financiële basis noodzakelijk. De Stichting PWZ beschikt over een ruim aantal leden die door hun jaarlijkse bijdrage een financieel fundament leggen. 

Door deze bijdrage is PWZ in staat om wielerevenementen te organiseren en/of financieel te ondersteunen. PWZ heeft als eerste de sponsorkracht onder het juridische dak van een stichting gebracht. Naast de financiële ondersteuning van de WSV Emmen, richt de PWZ zich op het organiseren en ondersteunen van allerlei wielerevenementen in Zuidoost Drenthe.

30e PWZ Zuidenveldtour 2022 UCI 1.2

Dalen – Nieuw Amsterdam

Op zaterdag 30 april 2022 wordt in Zuidoost Drenthe voor de 30e keer de bekende Zuidenveldtour gereden, een internationale wielerklassieker voor elite-renners en beloften.

Start en finish

Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12.30 uur het vertreksein zal worden gegeven.

Om ca. vier uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog twee keer een omloop.

De finish wordt verwacht om half vijf, eveneens aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan zo'n 180 km afgelegd.

 

Van Permanence naar Start

de route van de permanence in Nieuw Amsterdam naar de start in Dalen is slechts 8 km, ideaal om als warming up te gebruiken.

Langs het kanaal in westelijke richting, tot de ophaalbrug en dan linksaf naar Dalen.

Klik hier voor het routekaartje naar de start.

 

Parcours

 


De route-kaart vindt u hier , zonder Muur

Het GPX bestand voor motorrijders vindt u hier , zonder Muur

De postenlijst met doorkomsttijden vindt u hier , deze is zonder de Muur van Emmen, die vanwege de veiligheid niet wordt beklommen!